»Današnja jed je zame res nekaj posebnega, kajti teletine s takšnim česnovim pirejem še nisem nikoli pripravljal, ampak je zelo dobra.«
»Slovenci imamo izjemen privilegij, ker lahko velikonočno mizo obložimo s tradicionalnimi domačimi, slovenskimi živili in jedmi.«
»Priporoča se, da jed med segrevanjem mešamo, saj tako zagotovimo enakomernejše pogrevanje celotne jedi.«
»Pri ohlajanju jedi se držimo pravila, da jed na pultu ne počiva več kot dve uri – še bolje pa manj.«
»Slovenska kuhinja ima zelo bogato tradicijo. Slovenska hrana ima identiteto, ki se odraža tudi v zaščitenih proizvodih na ravni EU-ja. Potica je zagotovo jed, ki najbolje simbolizira praznični jedilnik Slovencev.«
»Kuhati se pravi: narediti jedi perpravne za človeški užitek.«
»Vodilo končnega recepta za jed je bilo enostavno, prehransko ugodno, kakovostno in okusno.«
»Od začetne ideje do končnega izračuna natančne sestave jedi je minilo dva meseca.«
»Knjiga opominja tudi na to, da slikanice z izvirnimi slovenskimi ilustracijami v današnjih časih niso samoumevne.«
»Naj bo današnji dan spomin na vse pogumne ljudi, ki so se borili za slovensko ozemlje.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju